Zoek op merk | categorie
 
Zoek op certificering:

 
Image of Olijfwas
 

Olijfwas

Wat is Olijfwas?

Olijfwas is een natuurlijk was dat wordt gemaakt op basis van olijfolie. Het is een plantaardig alternatief voor bijenwas en is een mooi basisingrediënt in DIY cosmetica, zoals lippenbalsem, crèmes etc.

Hoe wordt Olijfwas gemaakt?

Olijfwas wordt gemaakt van olijfolie, die wordt gehydrogeneerd (een proces waarbij waterstof wordt toegevoegd aan de olie). Hierbij wordt waterstofgas door de olie geleid onder bepaalde temperatuur- en drukomstandigheden. Dit proces verandert de chemische structuur van de olie en zorgt ervoor dat het een vaste vorm aanneemt bij kamertemperatuur.

Olijfwas wordt vanwege de huidverzorgende eigenschappen al eeuwen gebruikt in huidverzorging. Deze harde was heeft een hoog smeltpunt wat zorgt voor stabiliteit in jouw formules!

Wat zijn de voordelen van Olijfwas?

Diepe hydratatie van de huid
De rijke textuur van olijfwas dringt diep door in de huid. Dit zorgt voor intense en langdurige hydratatie. Heel fijn voor de drogere en ruwe huidjes!

Verzachtende werking
Olijfwas verzacht en kalmeert de huid, waardoor deze zijdezacht aanvoelt en een gezonde uitstraling krijgt.

Bescherming tegen uitdroging
De natuurlijke oliën in olijfwas vormen een beschermende barrière die de huid beschermt tegen uitdroging.

Glanzend effect
Olijfwas kan worden toegevoegd aan DIY haarverzorgingsproducten, zoals haarmaskers of haarbalsems, om het haar een glanzende en gezonde uitstraling te geven. Het kan ook helpen om pluizig haar te verminderen en de haarschacht te verzachten.

Hoe gebruik je Olijfwas?

Olijfwas is ideaal om te gebruiken als ingrediënt in zelfgemaakte lippenbalsems en crèmes. Het maakt je product makkelijker in gebruik doordat het wat steviger en dikker wordt. Zorg ervoor dat de olijfwas volledig smelt en gelijkmatig mengt met andere ingrediënten om een consistente textuur te krijgen.

Voeg olijfwas toe aan zelfgemaakte haarbalsems, haarwaxen of haarmaskers voor extra hydratatie en glans.

Wat maakt Olijfwas zo speciaal?

Onze Olijfwas onderscheidt zich door de unieke samenstelling van Olea Europaea Fruit & Hydrogenated Olive Oil. Dit zorgt voor een luxe ervaring die niet alleen je huid voedt en hydrateert, maar haar ook beschermt tegen de dagelijkse invloeden van buitenaf.

Olijfwas wordt al eeuwenlang gebruikt in voornamelijk de mediterrane culturen voor onder andere huidverzorging, kaarsen maken en zelfs in de kunst.

Prijs: €4,99 van Natural Heroes

Winkelier Produktnaam Prijs  
Olijfwas €4,99 Bezoek Winkel

Gerelateerde Produkten

 
 

Aardbeizaad Olie (Koudgeperst & Ongeraffineerd)

Wat is Aardbeizaadolie (Koudgeperst & Ongeraffineerd)?  

Aardbeien brengen je direct in een positieve stemming en ook je huid wordt er blij van. Ten minste, van de piepkleine zaadjes van de aardbei, waar Aardbeizaadolie van wordt geperst....


 
 

Abessijnse Olie (Biologisch & Koudgeperst)

Wat is Abessijnse Olie?

Abessijnse olie is een plantaardige olie, gewonnen uit de zaden van de Crambe Abyssinica plant. Het...


 
 

Abrikozenpitolie (Biologisch & Koudgeperst)

Wat is Abrikozenpitolie (Biologisch & Koudgeperst)?

Abrikozenpitolie is een heerlijk lichte, zachte olie die diep doordringt in de huid. De olie is geschikt voor de droge of rijpe huid die wel wat extra bescherming en hydratatie kan gebruiken.

Deze...



Kenmerk
Certificering
Herkomst
Materiaal
Kleur
Lokaal
Volg ons op
Over ons
CSR (Impact)