Zoek op merk | categorie
 
Zoek op certificering:

 
Image of Xanthaangom
 

Xanthaangom

Wat is Xanthaangom?

Xanthaangom is een wit poeder dat ontstaat bij het fermenteren van suiker. Het is een veelgebruikt verdikkingsmiddel in cosmetica en verzorgingsproducten, zoals tandpasta en shampoo.

Xanthaangom wordt gemaakt met behulp van de fermentatiebacterie Xanthomonas campestris, waar de naam van de gom vandaan komt. Xanthaangom is een natuurlijk ingrediënt en staat ook wel bekend als E415.

Voordelen

Bindend & stabiliserend

Xanthaangom verbetert de smeerbaarheid van verzorgingsproducten en zorgt ervoor dat andere ingrediënten beter aan elkaar binden. Xanthaangom helpt je product te stabiliseren, wat voorkomt dat ingrediënten na het mengen weer van elkaar scheiden. Je hebt maar een heel klein beetje Xanthaangom nodig om dit effect te bereiken.

Regelmatige kwaliteit

Xanthaangom is een natuurproduct maar wordt vaak in gecontroleerde omstandigheden geproduceerd. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit zeer regelmatig is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Arabische gom of guar gom.

Hoe gebruik je het?

Om Xanthaangom te gebruiken als verdikkingsmiddel, moet je het eerst goed mengen met een klein beetje plantaardige glycerine. Zo voorkom je dat de Xanthaangom gaat klonteren in je verzorgingsproduct. Voeg net zoveel glycerine toe totdat je een slijmerige substantie hebt die doet denken aan honing of stroop. Doe hier een klein beetje koud water bij en je verdikkingsmiddel is klaar voor gebruik. Het is belangrijk de stroperige gom aan je product toe te voegen wanneer dit nog warm is, want de gom wordt pas actief in een warme omgeving.

Bewaar de Xanthaangom koel, droog en donker en houd de verpakking goed gesloten.

Wat is er zo bijzonder aan?

Xanthaangom is het enige natuurlijke verdikkingsmiddel dat internationaal is goedgekeurd. Het heeft daarom ook een E-nummer gekregen (E415), zodat het makkelijk te herkennen is.

Prijs: €30,99 van Natural Heroes

Winkelier Produktnaam Prijs  
Xanthaangom €30,99 Bezoek Winkel

Gerelateerde Produkten

 
 

Aardbeizaad Olie (Koudgeperst & Ongeraffineerd)

Wat is Aardbeizaadolie (Koudgeperst & Ongeraffineerd)?  

Aardbeien brengen je direct in een positieve stemming en ook je huid wordt er blij van. Ten minste, van de piepkleine zaadjes van de aardbei, waar Aardbeizaadolie van wordt geperst....


 
 

Abessijnse Olie (Biologisch & Koudgeperst)

Wat is Abessijnse Olie?

Abessijnse olie is een plantaardige olie, gewonnen uit de zaden van de Crambe Abyssinica plant. Het...


 
 

Abrikozenpitolie (Biologisch & Koudgeperst)

Wat is Abrikozenpitolie (Biologisch & Koudgeperst)?

Abrikozenpitolie is een heerlijk lichte, zachte olie die diep doordringt in de huid. De olie is geschikt voor de droge of rijpe huid die wel wat extra bescherming en hydratatie kan gebruiken.

Deze...



Kenmerk
Certificering
Herkomst
Materiaal
Kleur
Lokaal
Volg ons op
Over ons
CSR (Impact)