Zoek op Categorie, Kenmerk, Kleur, Merk, Winkel

Duurzaam Kraampakket

Onderstaand hebben we een aantal tips verzameld om zelf je kraampakket op een zo duurzaam mogelijke manier samen te stellen
Wat heb je zoal nodig?
1. Om bij een thuisbevalling je matras te beschermen tegen doorlekken van het kraamvocht kun je een matrasbeschermer of onderlegger van natuurlijke materialen gebruiken.
2. Het wasbare maandverband van Eco Femme is met 7 lagen ook goed als kraamverband te gebruiken. Ook het wasbare nachtmaandverband van Imse Vimse kun je gebruiken voor het opvangen van vocht en bloedverlies (lochia) in de eerste dagen na de bevalling. In de wasnetten van Living Crafts kun je je wasbare verbanden bewaren en uitwassen. Zie jij en/of je kraamhulp het niet zitten om wasbaar verband te gebruiken dan kun je kiezen voor extra absorberend wegwerpverband met een biokatoenen toplaag van b.v. Yoni, Naty of Natracare.
3. Je kunt nog wel tot 6 weken na de bevalling lochia vloeien. Zolang de wond die de placenta heeft achtergelaten nog niet is genezen wordt het afgeraden om een menstruatiecup of tampons te gebruiken vanwege verhoogde kans op infecties. Na zes weken kun je menstruatiecups en tampons weer veilig gaan gebruiken.
4. Voor de verzorging van kleine wondjes bij het borstvoeden (tepelkloven) en rode billetjes/vagina kun je als natuurlijk middel natuurwol (ook wel heilwol genoemd) gebruiken. Als alternatief kun je om tepelkloven te verzorgen ook kiezen voor de calendulazalf of speciale tepelzalf van Weleda welke naast calendula ook bijenwas en zuivere wolwas bevat. De tepelbalsem van Bentley is bereid op basis van biologische olijfolie en sheaboter (en eveneens verrijkt met calendula) Voor roodheid en luieruitslag kun je als alternatief voor de heilwol b.v. kiezen voor de babybalsem van Badger op basis van kamille en calendula of de luierzalf van Burt's Bee op basis van bijenwas
5. Voor het schoonmaken van kleine wondjes kun je pure tea tree olie aanbrengen op het wondje met wasbare (biokatoenen) biologisch afbreekbare of herbruikbare wattenschijfjes en wattenstaafjes gebruiken.
6. Voor het beschermen van de gevoelige tepels door het geven van borstvoeding kun je eventueel biologisch afbreekbare zoogcompressen of compressen van biokatoen gebruiken.

Voor Babymoeders

klik hier voor meer duurzame tips voor moeders

Baby Speelgoed

klik hier voor meer duurzaam baby speelgoed

Baby Verzorging

klik hier voor meer duurzame baby verzorgingsprodukten

Babykamer

klik hier voor meer duurzame babykamer produkten

Babyzwemmen

klik hier voor meer duurzame zwemluiers

Volg ons ook op pinterest | Contact

Web Analytics