Zoek op Categorie, Kenmerk, Kleur, Merk, Winkel

Tapijten zonder illegale kinderarbeid

Nu we de koude en donkere dagen ingaan kun je met een tapijt op je vloer en een warme trui op de bank de thermostaat wellicht een graadje lager zetten?

Een duurzaam aspect waar soms aan voorbij gegaan wordt is dat de tapijtindustrie nog niet helemaal vrij is van illegale kinderarbeid.

Indien je ook sociaal je steentje wilt bijdragen aan een betere wereld raden we je daarom aan te kiezen voor tapijten met een keurmerk dat waarborgt dat de fabrikant er alles aan doet om illegale kinderarbeid uit te bannen.

Het Care & Fair label is zo'n sociaal keurmerk.

Verticaal Tuinieren

Heb je niet zo'n grote tuin? Kies dan voor verticaal tuinieren.

Bij onze partner Dille & Kamille vind je verschillende artikelen om dat te doen.

Bevestig b.v. eens een stang aan de muur of schutting en hang daar bloempotten aan.

Goede voornemens: duurzaam hardlopen

Heb je je voor het nieuwe jaar voorgenomen iedere dag te bewegen?

2 à 3 keer per week hardlopen is iets wat we je dan van harte aanbevelen. Je blijft er fit bij en het zorgt ook nog eens voor afgifte van het gelukshormoon endorfine, iets wat we in deze tijden van veel binnenzitten wel kunnen gebruiken.

Nike maakt grote stappen wat betreft het verkrijgen, verwerken en produceren van haar materialen. Gebruikte materialen met duurzame kenmerken: Flyknit, Flyleather, Air, Duurzaam Katoen, Recycled Nylon, Recycled Polyester, Nike Grind.

Nike hardloopgear gemaakt van duurzame materialen

Meer lezen over door Nike gebruikte duurzame materialen.

Duurzame tieners

Vraagt jouw tiener ook om nieuwe Airpods of een Playstation 4?

Tip: deze zijn ook refurbished te vinden op sckoon.nl

Zoek Playstation

Zoek Airpods

#reducereuserecycle

Wat misschien ook bij je tienerkids in de smaak valt is de genderneutrale Circular Design collectie van ASOS

Shop ASOS Circular Design

#genderneutraal #circulair

Zwerfafval


Erger je je ook zo aan zwerfafval in je buurt (b.v. wegwerpmondkapjes)? Start dan eens een schoonmaakactie op met de buren.

Je kunt b.v. bij de gemeente Hilversum met dit formulier hesjes, zwerfafvalknijpers en afvalzakken aanvragen. De volle zakken worden door de gemeente weer opgehaald.

Op zoek naar inspiratie voor het organiseren van een zwerfvuilopruimactie? Kijk dan ook eens hier op de website van Nederland Schoon.

Op de website van Educatief Hilversum vind je nog meer tips over zwerfafval en de wijk, b.v. voor apps en gastlessen op school.

Willen je kids een zakcentje bijverdienen? Laat ze dan lege blikjes inzamelen en inleveren bij de lokale ijzerboer. Meer hierover op de website van elke dag groener

Tip: download de app Rubbiz en doneer door lokale ondernemers gesponsorde opruimacties aan een goed doel naar keuze.

Inspirator: Ruth Bader Ginsburg

Vecht voor de dingen waar je om geeft, maar doe het op een manier die er toe leidt dat anderen je willen volgen.

Na het overlijden van Ruth Bader Ginsburg en de social media storm die daarmee gepaard ging, heb ik even getwijfeld of ik iets over haar leven zou posten.

Ik ben namelijk niet zo van de persoonsverheerlijking.

Bovenstaande quote bleef echter maar in m'n hoofd rondspoken.

Inspireren we met onze sociaal en duurzaam gemotiveerde initiatieven daadwerkelijk genoeg non-believers of steken we toch nog te vaak het belerende vingertje omhoog?

Graag hoor ik je mening via ons @sckoonlifestyle account op instagram.

Films over het leven van Ruth Bader Ginsburg:

Out of many, One (Netflix original documentaire)

On the basis of SEX

RBG

Dagelijkse routine: Handstand

In deze stay-at-home tijden schiet genoeg bewegen er wellicht bij in als het je buiten of in de sportschool niet lukt om de anderhalve meter regel te handhaven.

Je zou allerhande fitnessapparatuur kunnen inslaan, echter de handstand is een snel, goedkoop, duurzaam en super effectief alternatief.

De handstand is namelijk een full body workout die niet alleen je schouders sterker maakt, maar ook bijdraagt aan de stabiliteit van je romp. Dus ook sterkere buikspieren, heup en rug.