Zoek op Categorie, Kenmerk, Kleur, Merk, Winkel

Duurzaam Werken

Welke duurzame keuzes kun je maken tijdens je dagelijks werk en/of school?
1. Probeer een goede balans te vinden tussen op kantoor en thuis werken en de reisafstand naar je werk zoveel mogelijk te beperken. Dit komt tevens je work-life balans ten goede.
2. Ga lopend of op de fiets naar kantoor. Dit gaat ook eenvoudiger indien de reisafstand niet te groot is. Is dit qua reisafstand niet mogelijk overweeg dan of reizen met het openbaar vervoer qua reistijd is in te passen in je werk-life balans of dat je kans ziet om te carpoolen of wellicht staat er wel een deelauto of scooter op de hoek van je straat. Een overzicht van de meest populaire carpoolapps is hier te vinden.
3. Kies indien je een kantoorbaan hebt voor een refurbished laptop of telefoon, een laptop/telefoon voorzien van een energiebesparend milieukeurmerk als EPEAT, Energy Star of TCO of kies voor een modulaire laptop of telefoon waarvan de onderdelen maximaal te repareren en upgraden zijn zoals de Framework laptop of de Fairphone. De Fairphone houdt naast het duurzame modulaire/repareerbare aspect tevens rekening met sociale aspecten als fairmining
4. Restje eten over van de vorige dag? Niet weggooien, want is vast ook nog heerlijk als lunchhapje voor mee naar het werk. Dit kan b.v. in de rvs Planetbox of QWetch Food Jar, siliconen (net als glas gemaakt van zand) Food Huggers of andere bentoboxen en foodcontainers.
5. Herbruik je koffiebeker en kies voor koffie met een duurzaam keurmerk zoals klimaatneutraal, fairtrade
6. Kies je liever niet voor electronicafabrikanten die samenwerken met defensie of apparatuur voor staatstoezicht leveren vermijd dan merken als Dell, HP en Microsoft. Het platform "Just enough" vond geen bewijzen van militaire banden voor het in Taiwan gevestigde ASUS en ACER en Apple. Onderstaand een selectie van zo duurzaam mogelijk geproduceerde artikelen voor bij het werken.

Laptops

klik hier voor meer refurbished laptops

Laptoptassen en sleeves

klik hier voor meer sleeves

Food trommels en zakken

klik hier voor meer foodtrommels en zakken

Drink bekers en flessen

klik hier voor meer drinkbekers en flessen

Volg ons ook op pinterest | Contact

Web Analytics